Dagbesteding
Samen doorbrengen

Dagbesteding

Het vuurtje aanwakkeren om de jongere te motiveren aan het bouwen van zijn/haar toekomst.

Drijfveer Zorgverlening biedt dagbesteding aan jongeren en adolescenten onder begeleiding van professionals. Samen met de jongere wordt onderzocht waar de wensen en mogelijkheden op het gebied van dagbesteding liggen en wordt een plan van aanpak opgesteld. Wat professionals belangrijk vinden is om aan te sluiten bij het verlangen van de jongere, waar liggen ambities, passies en interesses. Daarnaast is het opdoen van succeservaringen belangrijk om de jongere meer zelfvertrouwen en een verbeterd gevoel van eigenwaarde mee te geven. Het vuurtje aanwakkeren om de jongere te stimuleren om weer perspectief en zingeving te vinden om te bouwen aan de toekomst. 

Trainingen

Drijfveer zal in samenwerking met de jongere onderzoeken welke activiteiten en bezigheden aansluiten bij de behoefte en de interesses. Hieronder vallen ook eventuele trainingen op individueel niveau of op groepsniveau, gericht op de hulpvraag van de jongere en het versterken van diens vaardigheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sociale vaardigheidstrainingen, agressie-regulatietrainingen, weerbaarheidstrainingen, maar ook spelmethodieken gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het ontdekken en vergroten van de competenties van de jongeren. Het doel is uiteindelijk om de jongere te begeleiden naar een passende onderwijs- en of werkplek.

Dagbesteding doorbrengen

Nieuwsgierig geworden naar onze werkwijze?

dagbesteding training

Passend onderwijs

Denk hierbij aan o.a. sociale vaardigheidstrainingen, agressie-regulatietrainingen, weerbaarheidstrainingen, maar ook spelmethodieken gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het ontdekken en vergroten van de competenties van de jongeren. Het doel is uiteindelijk om de jongere te begeleiden naar een passende onderwijs- en of werkplek.

Neem direct contact op

We staan u graag te woord

      Subscribe to our newsletter